2 - 3 juli 2021
Kristiansand

TIËSTO er bekreftet

EDM-gudfaren Tiësto klar for Palmesus

Tiësto er et navn som ikke trenger videre introduksjon. Mannen er et levende symbol på elektronisk musikk, og en inspirasjon for unge kommende artister på tvers av hele spekteret av undersjangere. Av mange blir 49 år gamle Tijs Michiel Verwest kalt «Gudfaren av EDM» og den desidert beste DJen i verden gjennom de siste 20 årene – og han har en lang, ellevill rekke av utmerkelser som bekrefter gudestatusen. Nå er Tiësto klar for Palmesus 2019!

I tillegg til sin enestående Grammy-seier i 2015, har nederlenderen blitt kåret til #1 DJ av gigantmagasinet Rolling Stone, «The Greatest DJ of All Time» av Mixmag, rangert som #1 DJ i verden tre (!) ganger av DJ Mag, og nylig ble Tiësto gitt en «Lifetime Achievement Award – Edison Pop Oeuvre», en tittel han deler med ikoner som bl.a. David Bowie, U2 og Quincy Jones.


Det er altså ikke grenser for Tiëstos elleville suksess, og han evner å skape globale hits hvert eneste år, hvilket følgelig aktualiserer ham for stadig nye generasjoner. Et godt eksempel er 2018-låta «Jackie Chan» med Post Malone, som nok en gang fører Tiësto til topps på internasjonale hitlister, og mot toppen av verdens mest anerkjente målestokk for musikalsk suksess – Billboard Hot 100.

For tiden er Tiësto på turné i Asia, og innimellom utsolgte arenaer i Manila og Seoul forteller DJ-legenden entusiastisk om hvor mye han gleder seg til å spille på Palmesus for første gang:

«Jeg er superklar for Palmesus! Jeg har sett alt av filmmateriell fra de andre DJene som spilte der i sommer, så jeg ga klar beskjed til agenten min om at vi virkelig måtte få til å spille på den festen!»

I tillegg gleder Tiësto seg over å dele scene med flere av de andre artistene som foreløpig utgjør 2019s line-up:

«Det er den beste line-upen noensinne! Jeg elsker alle disse artistene! Alan Walker er en jeg kjenner ganske godt og som er utrolig talentfull, Marshmello er awesome, mens Macklemore er en som jeg faktisk har på lista over de jeg vil gjøre collabs med – det hadde rett og slett vært supert!»

Mens Tiësto i løpet av de siste årene har kommet med vanvittige bangers som «Split (Only U)», «Red Lights», «Boom», «Wow» og «Grapevine» (i tillegg til prosjekter med The Chainsmokers og Martin Garrix, er det ikke å komme bort i fra at legenden også har skapt suksess for en lang liste globale enere utenfor EDM-sjangeren. Gjennom hardt arbeid og et unikt øre for å skape hits, har Tiësto skapt landeplage på landeplage via fiffige remixes av og for Beyoncé, Coldplay, Kanye West, Sam Smith, Ellie Goulding, John Legend og Major Lazer for å nevne noen.

For festsjef Leif Fosselie, er det en stor dag på hovedkontoret i Kristiansand:

«Med 10-års jubileet som var i sommer har vi hatt de fleste av verdens aller største DJs, men vi har aldri hatt Tiësto selv om han har stått øverst på lista i en årrekke. Vi snakker tross alt om en koloss på det internasjonale markedet, og en ettertraktet headliner for de fleste festivaler på alle verdenskontinent. Men det har liksom aldri helt passet timingmessig før nå i 2019 – og det er vi både utrolig stolte og glade for!»

«Med utsolgte billetter [40.000 utsolgt i juli 2018, red. anm.] for neste år, er det selvsagt viktig for oss å gi publikum artister som topper ønskelisten, og derfor føles det utrolig bra å kunne by på en mann som Tiësto! Det kommer til å bli et show uten like, så vi teller febrilsk ned til 5.-6. juli neste år!»

Ved siden av det hektiske DJ-livet hjelper han også mange up-and-coming artister i den elektroniske verden gjennom sitt eget label «Musical Freedom» og i 2016 startet han et til ved navn «AFTR:HRS» for å fronte den dypere og mer sære delen av elektronisk musikk som den tidligere trancehelten redefinerer seg selv gjennom.

Nå i 2018 har guruen et pass som er stemplet ihjel etter utallige turnéer verden over, og som den mest bereiste DJen av de alle, har Tiësto vært innom det meste fra sommer-OL i Athen 2004 til å spille for millioner av fans på festivaler som Ultra, Coachella, Tomorrowland, TomorrowWorld og Electric Daisy Carnival i tillegg til alle mulige club-events verden rundt. Han er også en av hoved-DJ’s som får gjøre egne show i Las Vegas hvor han vanligvis spiller på Hakkasan, Wet Republic og MGM Grand.

Midt i alt dette har han også klemt inn sin egen ukentlige radiosending «ClubLife» som går ut på 350 kanaler i 77 land med over 42 millioner ukentlige lyttere. Og nå er jaggu Tiësto klar for Palmesus – det kan faktisk ikke bli større!




Persondatapolicy