2 - 3 juli 2021
Kristiansand

Macklemore entrer scenen i 2019

En av verdens mest populære urbanartister er klar for Bystranda og Skandinavias største strandfest - gjør deg klar for tidenes sceneshow!

Med en krølla 20-dollarseddel i lomma gjorde han second hand-shopping kult i «Thrift Shop». Men ikke la deg lure av bestefarens slitte pelskåpe – bak den skjuler det seg en av hip hop-verdens viktigste rappere. 


Man skal tidlig krøkes, og Ben Haggerty aka Macklemore var bare sju år gammel da han først ble interessert i hiphop. 14 år gammel begynte han å skrive tekster og herifra har det kun gått oppover for Seattle-rapperen. Han debuterte smått i 2000 under navnet Professor Macklemore, men det var ikke før han traff makkeren Ryan Lewis i 2006 at ting for alvor tok av.


I 2012 kom utgivelsen av debutalbumet «The Heist» som skulle vise seg å snu verden på hodet. Albumet ble fort nummer 1 på iTunes i USA og nummer 2 på Billboard Hot 200, mye takket være hitlåtene «Thrift Shop» og «Can’t Hold Us». Under den 56. Grammyutdelingen stakk duoen av med hele fire statuetter; for årets album, beste nye artist, beste rap-opptreden (Thrift Shop) og prisen for årets rapalbum. «The Heist» slo til og med Kendrick Lamar´s mesterverk good kid, m.A.A.d city under utdelingen, noe som fikk en ydmyk Macklemore til å beklage til Kendrick på sosiale medier i etterkant.

2016-utgivelsen «This Unruly Mess I’ve Made» er rapperens andre album, med singelen «Downtown» som kjapt solgte til platinum. I 2017 slapp Macklemore sitt aller første soloprosjekt «Gemini». På flere av låtene har han fått med seg kjente navn som Kesha, Migos og Lil Yatchy, og albumet inneholder de nye singlene «Marmalade» og ikke minst hitlåten «Glorious». Sistnevnte med Skylar Grey toppet lister som Billboard’s Hot 100 og Top 40 radio. Feelgood-musikkvideoen til låten, med Macklemore´s 100 år gamle bestemor i spissen, gikk fort viralt og sanket over 30 millioner visninger.


Tilsammen er Macklemores musikkvideoer blitt sett over 2 milliarder ganger, og han er en av de få rapperne i verden som noensinne har oppnådd diamant-sertifisering på en singel (Thrift Shop solgte over 10 millioner eksemplarer!).


Bortsett fra å levere musikk ingen av oss kan få nok av er Macklermore svært samfunnsengasjert – noe man ikke kommer foruten i de smarte sangtekstene til rapperen. Fra politiske og viktige sosiale temaer som homofiles rettigheter i låten Same Love, til budskap om kjøpepress i Wing$. Macklemore går under overflaten på temaer som få andre artister tør og er omtalt som en av rappens mest modige stemmer. Han gjestet blant annet en MTV-spesial med daværende president Obama om opioid-epidemien og rusmisbruk i USA, og var den aller første amerikanske innbyggeren til å bli med i presidentens Weekly Address.


Fra scenekanten er han kjent for sine enestående liveshows hvor han leverer engasjerende låter, krydret med en dose humor og fremført med swag. Det er rett og slett umulig å beskrive hva vi har i vente når Macklemore inntar scenen på Palmesus. Men vi kan garantere at opplevelsen er en vi sent vil glemme!





Persondatapolicy